Un dels aspectes més importants a l’hora de crear una empresa és el logotip. La imatge corporativa és fonamental per distingir-se, i és freqüent que aquesta aparegui en la nostra papereria corporativa, en les targetes de visita, sotagot, etiquetes i qualsevol producte en general que surti d’una empresa. El logotip és la imatge de la nostra marca i ha de reflectir la missió, visió i valors de la companyia. Aconseguir això és una tasca molt difícil, que requereix reunir-se en una sèrie de sensacions difícils de traduir en una imatge. És un error comú dedicar-li molt temps a crear un logotip vistós sense que aquest reflecteixi bé la cultura de l’empresa. Si estàs pensant a crear el teu propi logotip, aquesta entrada està feta per a tu.

Hi ha vegades que el logotip se li pot ocórrer a algú ràpidament, sense amb prou feines reflexió, però no és el més normal, i conèixer alguns codis gràfics és molt útil per donar amb el logotip més apropiat per a l’empresa.

En aquesta entrada deixem alguns blogs (en anglès) molt interessants per crear un bon logotip.

http://www.thisismirador.com/

 

http://www.thisismirador.com/

 

 

 

 

 

 

 

En aquesta pàgina podrem veure nombrosos dissenys de tot tipus de productes, etiquetes per a ampolles, caixes de llumins, pots, i molt més. No ofereix informació sobre com s’han creat, però pot servir d’inspiració per a molts que li estan donant tornades a la seva imatge de marca.

 

http://abduzeedo.com/logo-design-process-marvel-prototyping-and-collaboration-tool

http://abduzeedo.com/logo-design-process-marvel-prototyping-and-collaboration-tool

 

 

 

 

En aquesta entrada d’http://abduzeedo.com/ ens ensenyen a crear alguns logotips coneguts, però sobretot ens mostren el procés de creació del logotip. En el cas de “marvel” es mostra el procés creatiu, pas a pas, sobre els canvis en el logotip de la marca més famosa de còmics.

 

http://abduzeedo.com/create-wonder-woman-logo-photoshop-photoshop-tutorials

 

 

 

 

 

En aquesta entrada de la mateixa pàgina ens ensenyen com crear l’escut de Wonder Woman mitjançant Photoshop, l’eina més utilitzada actualment pels dissenyadors gràfics. És un tutorial molt interessant per a tots els nivells.

 

 

http://justcreative.com/2016/12/07/color-theory-basics-you-must-know-infographic/

Imprenta GrafiCar - http://justcreative.com/2016/12/07/color-theory-basics-you-must-know-infographic/

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada del blog “justcreative” resulta molt útil quan desitgem triar els colors del logotip. És una entrada que explica d’una forma ràpida i senzilla les relacions dels colors. Mereix la pena fer-li un cop d’ull.

 

http://inkbotdesign.com/logo-design-psychology/

http://inkbotdesign.com/logo-design-psychology/

 

 

 

 

Es tracta d’un petit manual sobre alguns aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de crear un logotip, com entendre el públic objectiu, conèixer les tendències, manejar els colors. De tots els anteriors, és el més complet i el més dirigit a persones que no treballen en el mitjà del disseny gràfic i estan treballant en el seu logotip.

Una vegada acabis el teu logotip, et recordem que a Impremta GrafiCar, pots imprimir tota la teva papereria d’empresa. Estàs molt prop de convertir-te en emprenedor!