Impremta Grafi Car - Impremta òfset - Impressions òfset a l'Eixample de Barcelona

Impressió offset per a colors personalitzats

Per a alta qualitat o gran tiratge utilitza els nostres serveis d'impressió offset

Colors personalitzats amb els nostres serveis d’impressió offset a Barcelona.

El sistema d’impressió ofset, offset en anglès, té un origen més antic, lògicament, que la impressió digital, i té el seu origen a la fi del segle XIX. El seu funcionament és molt intuïtiu i consisteix en l’aplicació de planxes entintades sobre el material que es vol imprimir.

Perquè les planxes puguin imprimir el que es desitja, primer la planxa d’òfset ha de passar un procés que permeti a la tinta adherir-se solament a les parts que interessa imprimir. Això s’aconsegueix mitjançant solucions aquoses i olioses que repel·leixen o atreuen la tinta, respectivament.

Malgrat el que podria semblar, en la moderna impressió ofset les planxes tampoc entren en contacte amb el material imprimible sinó que es fa per pressió d’un cilindre de silicona. Gràcies a això les planxes tenen major durada que les utilitzades en el sistema de litografia.

Encara que l’origen d’aquest sistema és antic permet una excel·lent qualitat d’impressió, millor fins i tot que uns altres més moderns i a gran velocitat.

La impressió ofset també té la seva variant digital, amb l’avantatge que la tinta es passa directament a la mantilla i permet passar directament de l’arxiu al suport per imprimir.

Màxima qualitat de color

L’ús de tintes planes pantone o de quadricromia permet aconseguir altíssimes cotes de qualitat en la impressió. És el sistema adequat quan es busquen colors corporatius personalitzats o es necessita alta producció. També admet pigments metal·litzats i fosforescents.

En el procés d’offset s’utilitzen planxes generades mitjançant CTP (computer to plate) a partir d’un arxiu pdf en alta resolució i tintes líquides.

Molts colors pantone es poden reproduir sense problemes en cmyk, però és millor revisar-ho perquè alguns tons no queden tan nets com amb la tinta directa (els tons taronges són molt vistosos en tinta directa).

Per aprofitar al màxim l’alta definició que proporciona aquest sistema, és convenient que totes les imatges tinguin alta resolució (300 dpi)

Colors personalitzats per a tots els formats

Al nostre catàleg de productes podràs veure totes les possibilitats que brindem perquè puguis aconseguir dur a terme el teu projecte. Podràs triar d’entre una gran gamma de possibilitats per personalitzar al màxim tots els teus productes pel que fa a impressió.

Realitzem tot tipus de manipulats de tall, plec, hendidos, relleus, enquadernacions, trepat, encunyat convencional i digital, etc.
Els catàlegs es poden enquadernar engrapats a cavall o si tenen moltes pàgines en rústica fresada.

Maquetació i prova econòmica

Dissenyem qualsevol format: targetes de visita, formularis, albarans i factures, tríptics, revistes, etiquetes adhesives , flyers

La impressió offset comporta un procés més llarg que la impressió digital

El procés d’impressió offset exigeix una preparació dels arxius molt acurada quant a requisits de resolució i manera de color de les imatges. Després es processen els arxius .pdf per filmar planxes i entren en cua d’impressió. L’operari ha de muntar les planxes, ajusta el tintatge i colors, i comença a tirar. Finalment hi ha un temps d’espera d’assecat del treball, i ja es poden realitzar els manipulats necessaris i el tall final.

La impressió ofset es pot aplicar a una gran varietat de materials no suportats en la impressió digital i formats més grans

En la impressió amb sistema offset s’utilitzen papers i cartolines de pasta normal o estucades, amb un rang de gramatges des de 60 gr2 en papers autocopiativos fins a 400 gr2 en cartolines creatives o gràfiques. També es pot imprimir sobre algun material nou que ha anat apareixent durant els últims anys, com el paper pedra.

Les cartolines estucades estan fetes d’un tipus de paper recobert amb capes que li confereixen diferents qualitats, lluentor, pes o suavitat, entre unes altres. Gràcies a aquestes característiques el sistema ofset permet un enorme ventall de possibilitats per a diferents productes impresos. Per aquest motiu sigui el sistema idoni per a les impressions editorials, targetes de visita que requereixen un pantone directe que en cmyk no es pugui aconseguir, i doni lloc a impressions impactants que s’aprofiten per a publicitat gràfica. Un bon exemple d’aquestes possibilitats és l’efecte de termorrelleu, en el qual la tinta es solidifica sobre el paper produint una agradable sensació tàctil i visual.

El paper pedra o paper mineral és un paper ecològic, fabricat amb carbonat càlcic, que és totalment biodegradable i impermeable. Es pot reciclar indefinidament i en la seva fabricació no s’utilitzen arbres. És resistent a l’aigua, a l’oli i és de textura suau. L’ús d’aquest paper s’ha estès ràpidament a tot el món pels seus nombrosos avantatges. La forma d’imprimir-ho és mitjançant el sistema ofset perquè a causa de la seva escassa resistència a la calor, el làser de la impressió digital fa malbé el paper en els gramatges prims.

Les seves característiques ho fan idoni per imprimir llibretes impermeables, targetes de visita i algunes altres aplicacions que van sorgint a poc a poc a mesura que va essent conegut.

932 262 475